1 / 2

Vanessa Chinitor goedkoopste artieste, Milk Inc. duurste

Een optreden van een BV om een feestje op te vrolijken is leuk en wel, maar kost ook handenvol geld. Voor een optreden betaal je gemiddeld 3.328 euro per uur.

jlenaerts

Vacaturesite Jobat ging de prijzen van enkele BV's na. Wie Milk Inc of Kate Ryan een uur wil boeken, moet daar respectievelijk 8.667 euro en 6.667 euro voor neertellen. Kelly Pfaff komt voor 975 euro per uur en Vanessa Chinitor vraagt 'amper' 937 euro per uur.

Volgens boekingskantoor Globe Entertainment wordt de prijs bepaald door de populariteit van de artiesten. De lonen van de artiesten zelf verschillen niet zo fel. "Milk Inc werkt met eigen installaties, een eigen licht- en geluidsman, een technicus, een chauffeur, een manager… Die moeten ook allemaal van dat geld betaald worden. Zelf houden Reggi en Linda hier waarschijnlijk niet zoveel van over. Andere artiesten werken met een live-orkest of dansers, ook daar gaat vaak geld naartoe. Vanessa Chinitor doet al haar boekingen zelf en heeft enkel een microfoon en een cd-speler nodig om te kunnen optreden. Al wat ze verdient, gaat dus rechtstreeks naar haar", klinkt het in een krant van De Persgroep.

Beeld: Photonews

NIET TE MISSEN