1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Hypermodern station voor Dendermonde

Het station van Dendermonde en de buurt gaan er helemaal anders uitzien. Binnen vijftien jaar moet er een gloednieuw gebouw staan, maar ook een ondergrondse parking voor achthonderd wagens en een kantoorgebouw.

jatimmermans

Het huidige stationsgebouw van Dendermonde dateert uit de Tweede Wereldoorlog en voldoet niet meer aan de hedendaagse comforteisen. In het masterplan dat Infrabel, de NMBS, De Lijn en de stad Dendermonde voorstelden, wordt dit gebouw afgebroken en bouwt de NMBS-Holding een nieuw, eigentijds stationsgebouw.

Aansluitend aan het stationsgebouw komt een ruime fietsenparking waar de reiziger zijn fiets veilig kan achterlaten in de meer dan 1.000 fietsplaatsen. Ook met de auto zal het station goed toegankelijk en bereikbaar blijven. Het masterplan stippelt aansluitend bij de Brusselsestraat de bouw van een ondergrondse parkeergarage uit voor ongeveer achthonderd wagens.

Infrabel, de beheerder van het Belgische spoorwegnet, gaat in het masterplan de perrons en de luifels grondig aanpakken. "De bestaande perrons zijn aan vernieuwing toe. In het masterplan worden ze opgehoogd, wat het inen uitstappen voor de reizigers een stuk gemakkelijker en sneller maakt", zegt Thomas Baeken van Infrabel. "De perrons worden ook verlengd, zodat er langere treinen kunnen stoppen. En ze worden toegankelijker via een nieuwe voetgangersbrug over de sporen met comfortabele trappen, roltrappen en liften."

STEF VAN OVERSTRAETEN

Foto Geert De Rycke

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio