Wielrenner Rob Goris (30) overleden

Wielrenner Rob Goris is woensdagnacht overleden. De 30-jarige renner van Accent Jobs-Willems Veranda's overleed totaal onverwacht aan een hartstilstand in een hotel Mercure Honfleur in het Noord-Franse Honfleur waar hij woensdag een bezoek bracht aan de Tour de France.

ikerremans

Volgens de eerste berichten is Goris rond 4 uur overleden aan een hartstilstand. De Herentalsenaar was woensdagavond nog samen met zijn vriendin Katrien Van Looy te gast in het tourprogramma 'Vive le Vélo', bij Karl Vannieuwkerke.

De ouders van Katrien Van Looy, kleindochter van Rik Van Looy, zijn op weg naar Frankrijk.

De Franse politie onderzoekt de zaak.

Goris is een voormalig ijshockeyer en licentiaat Lichamelijke Opvoeding aan het KVRI van Vorselaar. Hij was een tijdlang een van de boegbeelden van het Belgische ijshockeyteam.

In 2010 veroverde Goris de Belgische titel bij elite zonder contract. In september 2010 tekende hij al zijn eerste profcontract bij Verandas Willems-Accent voor het seizoen 2011.

GVDL

Bekijk een reportage van het vtm-nieuws:

Teken het online rouwregister

Lees ook: Rob Goris over de voorjaarsklassiekers

Rob Goris worp enkele maanden terug, exclusief voor deze website, een blik op de voorjaarsklassiekers. Lees hier zijn bijdragen: Wielerwereld tweet over overlijden van Rob Goris

Foto boven Hilde van Geirt: Goris in 2009 op de Grote Markt van Herentals.

Vastgoed

Jobs in de regio