Gepest meisje maakt liedje met Pita

Print
Mechelen - Soms wil ik. Zo heet het nummer dat de Mechelse artiest Pita heeft geschreven voor Luna Van Hoeylandt (11). Zij werd gepest op school, en zingt de frustratie met dit nummertje van zich af.
"Soms wil ik de wereld regeren, zodat niemand me kan negeren." Ze is nog maar elf jaar, en toch is Luna al van school veranderd. De oorzaak: pesterijen. "Luna was van nature nogal een knuffelaar. Maar die sterke aanhankelijkheid schrikte andere kinderen blijkbaar af. Ze deed iets wat ongewoon was, en zo zijn de pesterijen begonnen", vertelt mama Daniella.

De moeder zat tijdens haar jeugdjaren zelf nog in de klas met Saïd Aghassaiy alias Pita. "Door een ander muzikaal project zijn we opnieuw met elkaar in contact gekomen. Zo kreeg ik na verloop van tijd ook het verhaal van Luna te horen", zegt Saïd Aghassaiy. En dat verhaal was er geen om vrolijk van te worden. "Zelfs nadat ik van school was veranderd, gingen de pesterijen gewoon door. Het werd zelfs erger, ik werd geschopt en geslagen", getuigt Luna.

De zin om naar school te gaan, verdween volledig. "Elke ochtend had ze wel ergens pijn. Elke smoes was goed om niet naar school te moeten", zegt haar moeder. Uiteindelijk vond Luna een uitlaadklep in muziek. "Sinds het nummer op You Tube staat, heb ik het gevoel dat het pesten minder erg is geworden", vertelt Luna. Voor Saïd Aghassaiy is het een uitgemaakte zaak. "Pesten mogen wij in onze maatschappij niet aanvaarden. En dat moeten wij aan alle verantwoordelijken duidelijk maken", zegt hij.SVH

Foto Patrick Hattori

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio