Mpenza traint met Waasland-Beveren

Print

Mpenza traint met Waasland-Beveren

Emile Mpenza heeft zich woensdag bij de spelersgroep van Waasland-Beveren, momenteel op stage in Nederland, gevoegd en trainde ‘s avonds een eerste keer mee. “Maar een overeenkomst is er nog lang niet”, zegt Waasland-Beverenmanager Dirk Poppe.

Het lijkt erop dat Waasland-Beveren na Daniël Cruz eind vorige week opnieuw een speler met behoorlijk wat adelbrieven naar de Freethiel gaat halen. Want niemand minder dan Emile Mpenza streek dinsdag neer in het Aparthotel in Delden, waar Waasland-Beveren nog tot donderdagavond op oefenkamp is. Volgens Mpenza zelf was hij niet bij Waasland-Beveren om te testen. Maar een contract tekende de jarige - Mpenza werd 34 jaar - volgens Waasland-Beveren nog niet.

Sinds drie maanden is Emile Mpenza terug in België. Zijn avontuur in Azerbeidjan, bij Neftchi Bakoe, liep in januari spaak. Momenteel is Mpenza met zijn ex-club in een dispuut verwikkeld. Bakoe wrijft Mpenza contractbreuk aan en wil graag 700.000 euro vangen van zijn ex-spits, maar Mpenza zegt dat de club hem in januari liet weten dat hij moest vertrekken en dat hij daarom het oefenkamp met Bakoe in Turkije verliet. In ieder geval mag de oudste van de Mpenzabroers wel vanaf 1 juli bij een andere club tekenen.

Ondertussen bleef Mpenza dus een half seizoen zonder competitievoetbal. Mpenza, die in januari nog een aanbod van Westerlo naast zich neerlegde, kende een grillige carrière waarin hij langs heel veel clubs passeerde. Na Kortrijk, Moeskroen en Standard in België volgden Schalke 04, Hamburg, Al-Rayyan, Manchester City, Plymouth, Sion en Neftchi Bakoe.

LDR/FRCL
Foto: VINCENT JANNINK

MEER VOETBALNIEUWS