Ziekenhuis opent nieuwe cafetaria

Het Heilig Hartziekenhuis in Lier morgen, donderdag, een nieuwe cafeteria.

Van Rompaey Chris

De uitbating gebeurt door Sodexo.

Moment'to, zo heet de nieuwe cafetaria, is ongeveer driemaal groter en telt 132 zitplaatsen. Dat biedt meer ruimte en comfort, zowel voor bezoekers, als voor de bereiding van maaltijden. Het terras met 60 plaatsen zal zeker in de zomer een bijkomende aantrekkingspool zijn. De ruimere keuken laat toe het aanbod aan maaltijden uit te breiden. Doorheen de dag varieert het aanbod van ontbijt, over snacks en middagmaal, naar namiddagkoffie en avondmaal.

"De cafetaria opent 's ochtends om 8.30u haar deuren. Dit laat toe dat patiënten die 's morgens nuchter een bloedafname moeten laten doen, toch nog snel kunnen ontbijten voor ze naar hun werk vertrekken. Tijdens het weekend en op feestdagen gaat de cafetaria pas om 13u open. De cafetaria sluit elke dag om 20u. Ook buiten de openingsuren van de cafetaria worden dranken en snacks voorzien, via drie automaten in de inkomhal", vertelt algemeen directeur Anne-Mie Van den Bossche.

Het aanbod wordt samengesteld door Sodexo. Momenteel serveert Moment'to als dagmenu gebakken kipfilet voor 8,95 euro. Voor een frisdrank betaalt u 2,10 euro, een pilsje kost 2 euro.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Dirk Vertommen

Sodexo-gerante Katy Mampaey en algemeen directeur Anne-Mie Van den Bossche

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio