Vlaams Belang gelooft niet in een afslachting

Vlaams Belang gelooft niet in een afslachting

Vlaams Belang gelooft niet in een afslachting

Print
Met thema's als een veilige en een bereikbare stad wil het Vlaams Belang de kiezers op 14 oktober overtuigen.
"Het aantal misdrijven in Lier steeg op tien jaar tijd met 38 procent. Er is dus meer blauw op straat nodig, en vooral meer patrouilles te voet en per fiets. Qua bereikbaarheid willen we dat het verkeer vanuit de Rechtestraat opnieuw via de Grote Markt naar de Lisperstraat kan rijden. Verder moet het openbaar vervoer herschikt worden. Het doorgaand busvervoer stopt aan het station en op de Veemarkt. Van daar rijden kleine busjes door het stadscentrum", zegt lijsttrekker Jan Mortelmans.

Het Vlaams Belang pleit verder voor de afschaffing van het subsidiereglement voor allochtone verenigingen en van het minderhedenbeleidsplan. De vrijgekomen middelen moeten worden ingezet in het kader van het welzijnsbeleid dat zich moet richten op de actieve speurtocht naar verborgen armoede.

Net als alle andere partijen vindt het Vlaams Belang een propere stad natuurlijk belangrijk. Maar het VB gaat een stapje verder. "Het diftar-ophaalsysteem gaat gebukt onder tal van technische gebreken, de juistheid van de factuur is niet te controleren en het sluikstorten wordt erdoor aangemoedigd. Daarom vragen we de herinvoering van het traditionele systeem met huisvuilzakken", zegt Jan Mortelmans.

Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen behaalde het Vlaams Belang in Lier negen zetels. Mortelmans beseft dat er op dat vlak ingeleverd zal moeten worden, maar gelooft niet i een afslachting. "We halen zeker zeven zetels", stelt hij vastberaden.

Chris VAN ROMPAEY

Foto: Marcel Taelman, Elle Cornelis en Jan Mortelmans

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio