Gaëlle Mys vervangt Julie Croket in Londen

Gaëlle Mys vervangt Julie Croket in Londen

Gaëlle Mys vervangt Julie Croket in Londen

Print
Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Olympisch Comité heeft woensdag turnster Gaëlle Mys toegevoegd aan de lijst met geselecteerde atleten voor de Olympische Spelen in Londen. Mys vervangt Julie Croket, die met een linkerknieblessure moest afzeggen.

De 20-jarige Mys nam in 2008 al deel aan de spelen in Peking. Daar bereikte ze de allroundfinale, waarin ze 24e en laatste werd.

4x400m

Ook het estafetteteam dat afgelopen weken de 4x400 meter won op de Europese atletiekkampioenschappen, staat nu op de lijst. Die telt nu 109 of 110 namen, afhankelijk van het feit of Jacques Borlée, coach van de 4x400, één of twee reserven wil meenemen.

Wielrennen en paardrijden

De namen van het Belgisch vrouwenteam voor het wielrennen op de weg en voor het eventingteam en de individuele dressuur werden ingevuld. Ludivine Henrion, Maaike Polspoel en Liesbet De Vocht rijden de wegrit. De Vocht start ook in de tijdrit.

De eventingruiters in Londen worden Virginie Caulier (Nepal), Karin Donckers (Gazelle), Carl Bouckaert (Mensa G), Marc Rigouts (Dunkas A) en Joris Van Springel (Lully). Claudia Fassaert (Donnerfee) rijdt de dressuur.

Foto: Belga Gaëlle Mys

Meer sportnieuws