Sint-Caroluskerk gaat tegen de grond

In 2013 wordt de Sint-Caroluskerk gesloopt. De gemeenteraad heeft daar toestemming voor gegeven. Voorts krijgt basisschool Sint-Carolus geld om zaal Familieheem te renoveren.

Christof Willockx

In september 2011 raakte bekend dat de Sint-Caroluskerk wellicht tegen de grond zou gaan. Intussen heeft aartsbisschop Léonard daar een decreet voor ondertekend. De gemeenteraad van Puurs heeft de sloop nu ook goedgekeurd.

"De gemeente koopt de site van de kerk aan voor 175 000 euro. We zullen de kerk in de loop van 2013 afbreken. In de plaats van de kerk komen wellicht parkeerplaatsen en groenaanplanting", zegt burgemeester Koen Van den Heuvel (CD&V).

Zaal Familieheem

Voorts koopt de gemeente ook de aanpalende zaal Familieheem aan. "We betalen daarvoor 190 000 euro aan de parochie. Maar voor de uitbating sluiten we een erfpachtovereenkomst met de Sint-Carolusschool. Die school krijgt de zaal in erfpacht voor 27 jaar. In ruil moet de school ons één euro per jaar betalen en zelf instaan voor het onderhoud en het beheer van het gebouw. De parochie zal 50 000 euro van de 190 000 euro doorstorten naar de school, zodat er voldoende geld is voor renovatiewerken", zegt Koen Van den Heuvel.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio