NMBS blij met nominatie Antwerpen-Centraal voor Monumentenprijs

NMBS blij met nominatie Antwerpen-Centraal voor Monumentenprijs

NMBS blij met nominatie Antwerpen-Centraal voor Monumentenprijs

Print
De NMBS-Holding is blij met de nominatie van het station Antwerpen-Centraal voor de Vlaamse Monumentenprijs 2012. Naast het station zijn ook het Calvariekruis van de Sint-Niklaaskerk in Veurne, het huisje Mostinckx in Sint-Martens-Bodegem, de brouwerij Wilderen in Sint-Truiden en de voormalige Sint-Rochuskerk in Ulbeek genomineerd.

In een persbericht merkt de holding wel op dat "het tegendeel ons een beetje zou hebben verbaasd". Vorig jaar kreeg het station namelijk al de "Europa Nostra" erfgoedprijs, de "Grand Prix" van het culturele erfgoed van de Europese Unie.

'Beroert de harten'

"Het station Antwerpen-Centraal beroert inderdaad niet alleen de harten van de Antwerpenaren maar ook ver daarbuiten", aldus de holding. "Het zou dan ook een beetje vreemd zijn dat we op internationaal niveau in de bloemetjes worden gezet, maar niet binnen de eigen gemeenschap."

De Monumentenprijs zet jaarlijks een initiatief in de bloemetjes met bijzonder belang of belangrijke verdiensten op het vlak van monumentenzorg, landschapszorg of archeologie. De vijf laureaten werden weerhouden uit 31 kandidaten en ontvangen elk 2.500 euro. De uiteindelijke winnaar - die op 3 september pas bekendgemaakt wordt - krijgt nog eens 12.500 euro.

Foto: Belga

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio