Zwemclub hekelt slechte communicatie over nieuw zwembad

De zwemvereniging Racing Swimming Club Mechelen is niet te spreken over de slechte communicatie over het nieuwe zwembad Nekkerpool. De club kent nog steeds zijn zwemuren voor volgend seizoen niet.

Woensdag onthulde gedeputeerde voor Recreatiecentra Rik Röttger (sp.a) dat verenigingen uit Bonheiden voorrang krijgen in het bepalen van de zwemuren in Nekkerpool. Dat komt omdat Mechelen niet bijdraagt in de kosten voor de uitbating van het nieuwe zwembad. Guido Claes, de voorzitter van de vijfhonderd leden tellende zwemvereniging Racing Swimming Club Mechelen, moest dat van uw krant vernemen.

"Dit is een voorbeeld van slechte communicatie. Als verenigingen uit Bonheiden voorrang krijgen, kunnen we evengoed een vzw in Bonheiden oprichten om onze zwemactiviteiten voort te zetten", zegt Guido Claes. Ook de communicatie over de zwemuren van volgend seizoen verloopt volgens Guido Claes niet goed.

"Eind mei hebben we onze uren doorgegeven. De Nekker heeft ons officieus bevestigd dat onze uren in orde waren, maar de provincie heeft geen officiële goedkeuring gegeven. Ik moet elke week aan onze leden zeggen dat we niet weten op welke uren we vanaf september zullen zwemmen. Veel leden gaan nu met verlof, waardoor de communicatie nog trager verloopt. Als dit zo doorgaat, dreigt er zich een fiasco voor te doen in september."

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio