CD&V Lille trekt tien nieuwkomers aan

De huidige meerderheidspartij CD&V in Lille lanceerde de lijst voor gemeenteraadsverkiezingen. Huidig burgemeester Paul Diels uit Poederlee is lijsttrekker gevolgd door alle huidige schepenen. Ook de meeste gemeenteraadsleden stellen zich opnieuw kandidaat. CD&V pakt uit met tien nieuwkomers op de lijst. Het gaat om Greet Balemans, Michel Leys, Sophie Raeymaekers en Stanny Van Ouwenhuysen uit Gierle, Michelle Geudens en Joren Boons uit Lille, Sandra Cools en Wendy Smits uit Poederlee en Liliane Heylen en Sofie Pijkels uit Wechelderzande.

Greet Balemans die jaren geleden na een ongeval in een rolstoel belandde, is lijstduwer. Michelle Geudens, de jonge vrouw die aan mucoviscidose lijdt en al twee nieuwe longen kreeg, staat op de zeventiende plaats. Stanny Van Ouwenhuysen, voormalig werknemer bij melkerij Kempico in Gierle, staat een plaatsje hoger.

"Onze lijst is een weerspiegeling van hoe de bevolking in Lille is samengesteld van jong tot oud, van man en vrouw", zegt Paul Diels. "Al onze kandidaten zijn stuk voor stuk op één of andere manier actief in het verenigingsleven, wat een enorme voedingsbron is voor de werking van een bestuur."

Bart Van den Langenbergh

Foto: Hilde Van Geirt

Foto: Greet Balemans is lang geleden na een verkeersongeval in een rolstoel terechtgekomen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio