Greipel wint rit 4 na val van Cavendish

André Greipel (Lotto-Belisol) heeft de vierde rit in de Ronde van Frankrijk gewonnen na een massaspurt met een beperkt pelotonnetje in Rouen. Twee kilometer voor de meet was er een massale valpartij. Onder meer Mark Cavendish en Bradley Wiggins van Sky behoorden tot de slachtoffers. Fabian Cancellara blijft in het geel.

Alessandro Petacchi eindigde tweede achter Greipel, de Nederlander Tom Veelers werd derde.

Greipel roemde na de finish het teamwerk. Onder meer een schitterende Jurgen Roelandts piloteerde de Duitser naar de zege.

Mark Cavendish, een van de voornaamste betrokkenen bij de valpartij, reed 4'40" na Greipel zeer gefrustreerd over de meet. De schade bij de Brit lijkt mee te vallen.

Lange ontsnapping

Het verhaal van de vierde etappe is snel verteld. Yukiya Arashiro lanceerde meteen na de start een aanval, David Moncoutié en Anthony Delaplace sprongen mee en weg waren ze voor een ontsnapping van ruim 200 kilometer.

Op een helling in het zicht van de aankomstplaats werden ze ingelopen door een groepje met Philippe Gilbert, Jérôme Pineau, Sylvain Chavanel, Samuel Dumoulin en Maxime Bouet, waarvan daarna alleen Chavanel en Dumoulin overbleven. Die kregen nog de steun van Wout Poels, maar de overmacht van het peloton was te groot.

Uitslag rit 4: Abbeville - Rouen

  1. André Greipel (Dui/LTB) 5u18'32"
  2. Alessandro Petacchi (Ita/LAM)
  3. Tom Veelers (Ned/ARG)
  4. Matthew Goss (Aus/OGE)
  5. Peter Sagan (SvK/LIQ)
  6. Jonathan Cantwell (AUS/STB)
  7. Daryl Impey (ZAF/OGE)
  8. Kris Boeckmans (Bel/VCD)
  9. Edvald Boasson Hagen (Noor/SKY)
  10. Ruben Pérez (Spa/EUS)
Meer sportnieuws