Veel verkeersellende verwacht dit weekend

Dit weekend wordt mogelijk het drukste weekend van het jaar op de Belgische wegen. In ons land begint het bouwverlof terwijl in Midden-Nederland de vakantie van start gaat. Bovendien trekken ook de Duitsers samen met ons en onze noorderburen naar het zuiden. En alsof dat nog niet genoeg is, zullen ook de werven op Belgische wegen voor lange wachttijden zorgen.

fvranckx

Mobiliteitsorganisatie VAB verwacht dat de avondspits vrijdag al vroeg op gang zal komen. Vooral op de ringwegen rond Antwerpen en Brussel wordt er druk verkeer verwacht.

Daarnaast zijn er nog de werven op verschillende belangrijke punten. Zo wordt er heel de zomer lang gewerkt op de E40 Brussel-Leuven ter hoogte van het viaduct in Kraainem, is er nog tot zondag 8 juli ernstige hinder op de E19 tussen Loenhout en Meer, zijn de Brusselse Jubelpark- en Centrum-tunnels afgesloten en wordt tot 19 juli het wegdek van de E40 tussen Erpe-Mere en Affligem aangepakt.

E314

Tot slot verwacht het Agentschap Wegen en Verkeer dit weekend tot acht kilometer file op de E314 Lummen-Nederland ter hoogte van complex 31 (Genk-Centrum). Daar wordt tijdens de nacht van vrijdag op zaterdag (20.30 uur tot 6 uur) de afrit afgesloten.

Aansluitend zal de rechter rijstrook van de E314 ter hoogte van dit complex gerenoveerd worden. Automobilisten moeten tot maandagochtend rekening houden met één uur extra reistijd.

FiVr Archieffoto PhotoNews

Nu in het nieuws