Ook hof van beroep vindt gruwelijke bewakingsbeelden niet duidelijk genoeg (video)

De minderjarige Brusselaar die tijdens de ouderjaarnacht van 2009-2010 een 22-jarige Bulgaar in elkaar sloeg en hem vervolgens op de metrorails van de Naamsepoort in de hoofdstad gooide, is ook in beroep vrijgesproken. Net als de jeugdrechter oordeelde ook het brusselse hof van beroep dat de bewakingsbeelden die het incident hadden vastgelegd niet duidelijk genoeg waren.

fvranckx

In de nacht van 31 december 2009 op 1 januari 2010 was de Bulgaar met een vriend op de terugweg van het nieuwjaarsvuurwerk toen hij het in het metrostation aan de stok kreeg met een groepje jongeren. Die sloegen hem in elkaar en gingen er vandoor.

Toen de Bulgaar bij zijn positieven kwam, werd hij echter aangevallen door een tweede groepje jongeren. Ook die sloegen hem in elkaar, waarna ze hem vastgrepen en op de metrosporen gooiden, zes meter lager. De jongeman overleefde, maar is sindsdien gedeeltelijk blind en doof.

Jeugdinstelling

Op basis van bewakingsbeelden van het metrostation pakte de politie een minderjarige verdachte op. Het Brusselse openbaar ministerie beschuldigde die van poging doodslag en wou hem laten plaatsen in een gesloten jeugdinstelling.

De jeugdrechtbank sprak de man in oktober 2011 vrij omdat de bewakingsbeelden onvoldoende duidelijk waren om een sluitend bewijs op te leveren.

Zowel het openbaar ministerie als het slachtoffer gingen in beroep maar het hof van beroep heeft nu het vonnis van de jeugdrechtbank bevestigd.

Bekijk de beelden van het incident via YouTube: (Opgepast: Choquerende beelden)

Belga Beeld: YouTube