Voetbalclubs mogen zelf alternatieve strafjes opleggen

Voetbalclubs mogen zelf alternatieve strafjes opleggen

Voetbalclubs mogen zelf alternatieve strafjes opleggen

Print
Voetbalploegen zullen zelf alternatieve strafjes kunnen opleggen aan kleine overtreders als dat in hun huishoudelijk reglement staat. Dat besloot de Kamercommissie Binnenlandse Zaken vanmorgen.

Het is het enige wat overblijft van het voorstel van Laurent Devin (PS) om de verplichtingen van de voetbalwet uit te breiden naar de derde klasse.

Dat laatste gebeurt dus niet omdat 98 procent van clubs uit deze derde klasse dan failliet zouden gaan, wegens te veel investeringen. Wel zullen in de toekomst alle ploegen een veiligheidscoördinator mogen aanstellen en ze mogen ook de afrasteringen tussen de supporters wegdoen. Maar dat mag nu eigenlijk ook al.

Wel zullen de clubs voor kleine overtredingen kleine alternatieve strafjes (het plein schoonmaken e.d.) kunnen opleggen als zij dat in hun reglement schrijven. Dat mag nu eigenlijk niet.

Alle partijen keurden deze sterk afgewijzigde versie van de voetbalwet goed. Alleen Jan Van Esbroeck (N-VA) stemde tegen, "omdat alles wat er in staat nu eigenlijk al kan en dit een zinloze wet is". Het VB onthield zich.

Lees ook: Voetbalcel: "Voetbalwet niet toepassen op derde klasse"

JDW
Archieffoto PhotoNews

Meer voetbalnieuws