Dief wordt gevat dankzij app op gestolen smartphone

De correctionele rechtbank van Mechelen behandelde woensdag een zaak waarbij verschillende elektronische apparaten werden gestolen uit een woning in Mechelen. Via een app op de gestolen smartphone kon de politie de goederen en de dader terugvinden.

drombouts

In de nacht van 8 op 9 maart 2012 werd ingebroken in een woning in de Rateaulaan in Mechelen. Toen de eigenaar de diefstal vaststelde en de politie verwittigde, kon hij via een app zijn ontvreemde smartphone lokaliseren op nauwelijks enkele straten van zijn huis. De politie vond op de aangegeven plek een zak met alle gestolen goederen én merkte de dader op, die zich verscholen had achter een struik.

Oorspronkelijk ontkende de man iets met de diefstal te maken te hebben, maar twee maanden later, toen hij in voorarrest in de gevangenis zat, gaf hij de feiten toe. Zijn advocaat vroeg de rechtbank hem een werkstraf te geven, ondanks zijn beladen strafblad. "Die man heeft een bezigheid nodig, discipline ook. Het zal hem goed doen om elke dag ergens te gaan werken en zo verantwoordelijkheid te leren."

Het openbaar ministerie vordert 15 maanden cel en een geldboete van 1.200 euro. De rechtbank doet uitspraak op 11 juli.

BelgaMEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio