Daniel Sturridge onzeker voor Spelen door hersenvliesontsteking

Chelsea-trainer Roberto Di Matteo heeft woensdag bevestigd dat zijn pupil Daniel Sturridge met een hersenvliesontsteking in het ziekenhuis ligt. Volgens de Italiaan evolueert zijn toestand echter gunstig, en hoopt de aanvaller nog op de Olympische Spelen.

tmas

Sturridge voelde zich afgelopen weekend onwel en ging naar het ziekenhuis, waar een hersenvliesontsteking werd vastgesteld. "Daniel heeft virale meningitis", preciseerde Di Matteo. "Ik heb hem gesproken en hij voelt zich beter, we zullen zijn situatie opvolgen en hopelijk kan hij de Spelen halen. Hij krijgt alle hulp die we kunnen bieden."

Virale meningitis kan meestal niet behandeld worden, maar is veel minder ernstig dan bacteriële meningitis, dat tot de dood kan lijden.

De 22-jarige speler zelf sprak ook al vanuit het St. Mary's Hospital in Londen. "Gelukkig begin ik me beter te voelen, en ik ben optimistisch over mijn kansen voor de Spelen." Sturridge maakt deel uit van de definitieve selectie van coach Stuart Pearce voor het olympische voetbaltoernooi.

Foto Photonews

Meer sportnieuws