Arbeiders Crown aanvaarden sociaal plan

Print

Arbeiders Crown aanvaarden sociaal plan

Deurne - Met een overweldigende meerderheid van 91 procent hebben de arbeiders van de Crown-fabriek in Deurne zich woensdagmiddag uitgesproken voor het sociaal plan waarover vakbonden en directie het dinsdag ter elfder ure nog akkoord waren geraakt. Daarmee lijkt het lot van de oude 'stopkesfabriek' definitief bezegelt.

Zonder slag of stoot verliep de personeelsvergadering woensdagochtend in het ABVV-lokaal in de Antwerpse Ommeganckstraat nochtans niet. Bijna twee uur lang moesten de secretarissen Luc Van der Vinck (ABVV Metaal) en Luc De Bruyn (ACV Metea) tal van kritische vragen beantwoorden. Globaal zijn de bonden er dinsdag met de nieuwe Crown-onderhandelaars nog in geslaagd de oude, vorige week afgeschoten voorstellen nog met zowat 10 procent te verhogen.

De arbeiders krijgen anciënniteitspremies van 1.075 tot 1.300 euro (bruto) per gepresteerd jaar. Die worden voor minder dan 48-jarigen slechts 11% belast maar worden wel in maandelijkse schijven uitbetaald. Daarnaast is er de 'normale' opzeggingsvergoeding, die vaak overruled wordt door de outplacementperiode. En tot slot is er nog de sluitingsvergoeding.

Bij Crown krijgen morgen wellicht 305 van de 322 werknemers hun ontslagbrief. Op 1 februari kregen de werknemers te horen dat de internationale groep de 92 jaar oude vestiging tegen 1 juli wou sluiten.

PVB

Foto's: Wim Hendrix

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio