Suikerrui krijgt klassieke straatlantaarns

Suikerrui krijgt klassieke straatlantaarns

Suikerrui krijgt klassieke straatlantaarns

Print
Antwerpen - Deze week is op de Suikerrui gestart met het plaatsen van nieuwe straatverlichting. Het gaat om klassieke straatlantaarns.

De heraanleg van de Suikerrui en de Oude Koornmarkt loopt ondertussen op zijn einde en moet binnen enkele weken klaar zijn. Daarna worden de nieuwe gevelterrassen geplaatst. De autoluwe wandelboulevard tussen de Kammenstraat en de Scheldekaaien moet deze maand klaar zijn.

De werken aan de Oude Koornmarkt gingen in het najaar van 2011 van start, in het voorjaar van 2012 volgde de heraanleg van de Suikerrui. Beide straten werden aangelegd in vlakke, granieten kasseien voor meer wandel- en fietscomfort. De duurzame sobere materialen passen bij de historische sfeer van de as.

Archeologische site

Tijdens de heraanleg van de Suikerrui voerde de stedelijke archeologische dienst een onderzoek naar de resten van een verdwenen 16de-eeuws bouwblok, dat op de plek van het voormalige gotische stadhuis uit 1410 werd gebouwd.

De tentoonstelling over de opgravingen loopt nog tot 31 augustus in het stadhuis (alle werkdagen van 9 tot 17 uur, ingang via Suikerrui).

PVDP
Foto Wim Hendrix

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio