Krantenwinkel voor achtste keer beroofd

Gewapend met stenen beukten drie inbrekers zich een weg naar binnen bij krantenwinkel Merjan. Ze maakten de kassa, een laptop en sigaretten buit.

ikerremans

Papierwaren- en dagbladhandel Merjan in Minderhoutdorp in Minderhout (Hoogstraten) was dinsdagochtend om 3.26u opnieuw het mikpunt van drieste inbrekers. Ze maakten voor enkele duizenden euro aan goederen buit. Uitbater Guy Kerstens kreeg al zo dikwijls af te rekenen met nachtelijke indringers dat hij de tel kwijt is. “Ik vermoed dat dit de zevende of achtste inbraak moet zijn. Ze hebben dit keer in ieder geval flink hun tijd genomen”, zegt hij.

De criminelen hadden zelfs bakstenen en betontegels in verschillende formaten meegebracht. Eerst mikten ze een flinke stoeptegel door het grote voorraam van gelaagd glas. Maar het verkregen gat was niet groot genoeg om er doorheen te kruipen. “Daarna hebben ze verschillende dals door de voordeur gegooid. Ze zijn flink aan het stampen geweest, want de zware deurlijst lag er helemaal uit. Terwijl twee mannen naar binnen gingen, bleef de derde op de uitkijk staan.”

Binnen sleurden de inbrekers de kassa van de toog en roofden ze de volledige voorraad sigaretten mee. “Ook onze laptop is gestolen. Die was nog betrekkelijk nieuw. Tel daar de aangerichte schade bij en we zitten toch weer aan ettelijke duizenden euro. Door die gangsters komen we dieper en dieper in de schulden.”

Guy Kerstens zag de inbraak gebeuren op zijn computer thuis nadat hij om 3.26u door de alarmcentrale uit zijn bed was gebeld. “Wanneer ik tussen 3u en 4u telefoon krijg, mag ik er zeker van zijn dat het om een inbraakalarm gaat. En het is nooit vals alarm. Ook nu keek ik eerst op de camerabeelden na wat er aan de hand was vooraleer de politie te verwittigen. Daarna ging het snel, want de politie stond al binnen toen ik zelf in de winkel arriveerde. Maar toen waren de vogels natuurlijk al gevlogen.”

Hans Otten Foto Hilde Van Geirt

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio