Juridisch steekspel rond Tivolikasteel

Juridisch steekspel rond Tivolikasteel

Juridisch steekspel rond Tivolikasteel

Print
Mechelen - De stad Mechelen daagt de uitbater van het Tivolikasteel in kort geding voor de rechter. Ze wil de bvba Food Concept van Ivo Van Itterbeeck uitdrijven. Die is zelf naar de rechtbank getrokken om de nieuwe concessie die de stad heeft uitgeschreven, aan te vechten.
In november 2010 heeft het schepencollege beslist om een einde te maken aan de samenwerking. "De opzeg gebeurde per aangetekende brief en volgens de contractuele bepalingen. Daardoor kon de stad ten vroegste in mei 2011 de opzegging bekendmaken en er moest ook een opzegperiode van een jaar worden gerespecteerd", zegt schepen van Juridische zaken Marina De Bie (Groen). Ivo Van Itterbeeck weigert te vertrekken. "Daarom hebben we vrijdag beslist om een kort geding op te starten", stelt schepen De Bie.

Inzet van de hele discussie is de orangerie die aan het kasteel werd gebouwd. Tijdens een vergadering in september vorig jaar heeft het stadsbestuur beslist ze over te nemen. "We zijn daar eigenaar van en over de verkoop is er nog steeds geen akkoord. Zolang dat er niet is, zetten wij de uitbating voort", legt Van Itterbeeck uit. De Mechelaar heeft ook moeite met de oproep die gebeurd is voor een nieuwe concessie. Ivo Van Itterbeeck: "Wij hebben ons opnieuw kandidaat gesteld, om op veilig te spelen. Maar hoe kan je nu een goede offerte maken als je niet weet welk effect de verkoop van de orangerie heeft op het huurgeld dat je wil betalen voor het kasteel?"

Schepen De Bie spreekt dat tegen. "Volgens ons is de procedure voor een nieuwe concessie wel correct verlopen", reageert ze. Van Itterbeeck betwist dat en heeft de nietigverklaring geëist van de nieuwe concessie en van alle ontvangen kandidaturen. De oproep voor een nieuwe concessiehouder werd eind 2011 door de gemeenteraad goedgekeurd. Er zijn twee kandidaten, maar door de huidige discussie heeft het schepencollege beslist om de toewijzing te verdagen. Ondertussen is ook een bezettingsvergoeding van bijna 2.800 euro vastgelegd.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio