Groen! Boom met Sven Cools als lijsttrekker, Stefan Colaes duwt

Groen! Boom met Sven Cools als lijsttrekker, Stefan Colaes duwt

Groen! Boom met Sven Cools als lijsttrekker, Stefan Colaes duwt

Print
Groen Boom zegt naar de gemeenteraadsverkiezingen te trekken met een mix van vernieuwing en ervaring. Nieuweling is Sven Cools (34), meteen lijsttrekker van Groen Boom. Uittredend raadslid Stefan Colaes duwt de lijst.
Stefan Colaes (37) geeft na 12 jaar in de gemeenteraad de fakkel door. "Om persoonlijke en professionele redenen is het zo goed als zeker dat ik de volgende zes jaar niet in Boom kan blijven wonen. De nieuwe lijsttrekker Sven Cools zal ik zes jaar lang ondersteunen. Want ik blijf de volgende zes jaar in elk geval actief aanwezig in de Boomse politiek," vertelt Colaes.

Lijsttrekker Sven Cools woont sinds acht jaar in de Bassinstraat, samen met vrouw en twee kinderen. Hij werkt als administratief assistent bij een kinderdagverblijf. Op plaats twee en drie staan respectievelijk Marina Convents (53) en huidig OCMW-raadslid Luc Apers (55). Op de vierde plaats studente Kimberly Cop (19) en de top vijf wordt afgesloten met Boudewijn Goos (53).

De rest van de lijst van 25 Groenen wordt later bekend gemaakt. "Ook dat is een mix van vernieuwing, verbreding en ervaring. Ongeveer de helft van de kandidaten is nieuw ten opzichte van 2006, maar tegelijk staan alle (ex-)mandatarissen op de lijst. Het is een diverse lijst, met kandidaten van 18 tot 81 jaar", besluit Stefan Colaes (37).

Jan BOEY

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio