Fotografen exposeren in Groot Begijnhof

Er komt een tweede editie aan van Fotografie in de Steigers, georganiseerd door de vzw Maurus Moreelshuis in het Groot Begijnhof.

Sven Van Haezendonck

"De vzw is opgericht door negen Mechelaars die allemaal een warm hart hebben voor cultuur. De bedoeling is in de eerste plaats de figuur van de grote Mechelse schilder van weleer, Maurus Moreels, in de kijker te zetten", zegt voorzitter Jaap Boelens.

"Anderzijds willen wij dat dit mooie Maurus Moreelshuis gebruikt wordt voor de gemeenschap om er een waaier aan cultuur in de organiseren.

In de mooi gerestaureerde kamers van het Moreelshuis, tot zelfs in het voormalige 'dodenhuisje' toe, exposeren de komende weken zeventien fotografen een zestigtal foto's."

In totaal staan er drie tentoonstellingen op de affiche in het Maurus Morelshuis : van 7 tot 18 juli, van 21 juli tot 1 augustus en van 4 tot 15 augustus. "In het najaar wil de vzw in het Moreels een Keramiektentoonstelling houden. "En wanneer de binnenmuur van de mooie tuin gerestaureerd is, hopen we in het najaar deze tuin op te fleuren met een permanente beeldententoonstelling van liefst zoveel mogelijk Mechelse kunsteanaars", besluit Jaap Boelens.

Fotografie in de Steigers : van 7 juli tot en met 15 augustus in Maurus Moreelshuis, Maurus Moreelstraat 3, Mechelen.

Elke dag van 13-18u.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio