Protest tegen bussen door straat

Protest tegen bussen door straat

Protest tegen bussen door straat

Print
Mechelen - De buurtbewoners van de Ridder Dessainlaan in Mechelen zijn een petitieactie gestart. Ze willen dat er geen autobussen door hun laan rijden wanneer volgende maand het nieuwe bussenplan van start gaat. Ze vrezen veel lawaaihinder door de slechte staat van de betonnen rijweg.
"Onze straat is niet geschikt om bussen door te laten rijden. Zeker niet omdat de betonnen platen in het wegdek versleten en verzakt zijn en dat zorgt voor gedaver dat de muren in onze woningen doet scheuren. Wij hebben dit maandenlang ervaren toen de bussen langs onze straat werden omgeleid tijdens werken in de naburige Fortuinstraat", zegt bewoner Olivier Lebbinck.

In het nieuwe plan van De Lijn, dat midden augustus wordt ingevoerd, komen er per uur vier bussen door de Ridder Dessainlaan. "Daar willen we vanaf om veel miserie te voorkomen én ook om veiligheidsredenen. Hier passeren honderden kinderen op weg naar school en naar het Vrijbroekpark", stelt Lebbinck. Binnenkort overhandigen de bewoners hun petitie aan burgemeester Bart Somers (Open Vld).

Schepen van Openbare Werken, Greet Geypen (Open Vld) zegt dat er aan een oplossing wordt gewerkt voor de betonplaten. "Een aannemer gaat bij wijze van proef de betonplaten in de Ridder Dessainlaan met een speciale techniek opspuiten en ook de voegen vervangen", reageert ze.

LDN

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio