Nieuwe hoorzittingen over verbod Sharia4Belgium

Nieuwe hoorzittingen over verbod Sharia4Belgium

Nieuwe hoorzittingen over verbod Sharia4Belgium

Print
Er komen nog voor de parlementaire vakantie nieuwe hoorzittingen over een mogelijk verbod van Sharia4Belgium. Dat besloot de Kamercommissie Binnenlandse Zaken.

De Commissie wil op voorstel van MR en cdH federaal procureur Johan Delmulle en de Gentse procureur-generaal Annemie Harrewyn horen. Die hebben vier alternatieve voorstellen voor een verbod gesuggereerd: verzwaar de straffen voor aanzetten tot haat en discriminatie fors; maak leden van groepen die aanzetten tot haat tegen homo's en niet-moslims strafbaar; breng alle haatboodschappen in de media voor de correctionele rechter; maak mensen die recepten om bommen te maken ook strafbaar.

Afgevoerd

Het voorstel-Vanvelthoven om ondemocratische groeperingen zoals Sharia4Belgium te verbieden via de wet op de privémilities is ondertussen afgevoerd. Vanvelthoven: "Ik wilde eigenlijk alleen maar de discussie starten. We moeten nu alle voorstellen die tijdens de hoorzittingen zijn geformuleerd oplijsten en dan zien wat we op wetgevend vlak hiermee kunnen doen". Die oplijsting gebeurt tijdens de vakantie, zodat men de disucssie opnieuw kan starten in oktober.

Lees ook: "Zwaardere straffen voor aanzetten tot haat"

JDW
Foto Belga

.

Nu in het nieuws