Spanjaarden steviger op kop van wereldranglijst

Spanjaarden steviger op kop van wereldranglijst

Spanjaarden steviger op kop van wereldranglijst

Print
Europees en wereldkampioen Spanje blijft de trotse aanvoerder van de woensdag vrijgegeven FIFA-wereldranglijst. Het team van Vicente Del Bosque komt op 1.691 punten, bijna 200 meer dan Duitsland dat over Uruguay naar de tweede plaats springt. België, dat niet in actie kwam sinds de vorige ranking begin juni, boekt een plaatsje winst en is 53ste.

In de top tien klimt Engeland van 6 naar 4, en is er vooral mooie winst voor Portugal en Italië. De Portugezen worden vijfde, de verliezende EK-finalist stijgt van 12 naar 6. Nederland tuimelt na een ontgoochelend EK dan weer van vier naar acht. Ook WK-organisator Brazilië verliest fors en zakt zelfs uit de top tien naar een elfde plaats.

Kroatië, tegenstander van de Rode Duivels in de WK-voorronde, zakt 1 stek naar de negende plaats. Uitgezonderd Wales, dat 38ste blijft, dalen ook de andere opponenten in groep A: Servië naar de 37ste plaats (-3), Schotland naar de 49ste (-8) en Macedonië naar de 103de plaats (-2).

De volgende ranking wordt op 8 augustus bekendgemaakt. Een week later speelt België in een uitverkocht Koning Boudewijnstadion de 125ste Derby der Lage Landen, de laatste oefenpot voor het begin van de WK-kwalificatiecampagne.

Foto Reuters

Meer sportnieuws