Bouwbedrijf Willemen werkt milieubewuster

Bouwbedrijf Willemen werkt milieubewuster

Bouwbedrijf Willemen werkt milieubewuster

Print
Mechelen - Aan bouwbedrijf Willemen uit Mechelen is ISO 14001-certificaat toegekend. Met dat certificaat verbindt het bouwbedrijf zich ertoe om nog meer milieubewust te ondernemen in haar kantoren en op haar bouwwerven.
De directie hecht veel belang aan het respect voor het milieu. Hoofddoel is milieubewust ondernemen. "Dat is geen beleid met de natte vinger", zegt Ann De Broeck, kwaliteits- en milieuverantwoordelijke bij Willemen. "De focus ligt op het zuinig- en milieuvriendelijk beleid met onder meer onze bedrijfswagens die we monitoren hoe ermee wordt gereden. Op onze kantoren wordt er steevast recto-verso geprint, wat het papierverbruik met de helft heeft teruggedrongen", legt de De Broeck uit.

Nog belangrijker voor een bouwreus als Willemen is de afvalberg in de hand houden op de werven zelf. "Op onze bouwwerven wordt het afval nu met de hulp van langdurig werklozen gescheiden ingezameld", zegt talentcoördinator Ivan Malfliet. Willemen werkt daarvoor samen met Levanto, een sociale onderneming, die langdurig werklozen inzet in een proefproject op een bouwwerf van Willemen in Leuven.

In plaats van afval in één container te dumpen en in zijn geheel af te voeren, selecteren de medewerkers van Levanto alle bouwafval. Bepaalde afbraakmaterialen, zoals gyproc en bitumen, worden eruit gelicht om ze over te maken aan gespecialiseerde bedrijven om ze te hergebruiken. Willemen scout ook de inzet van de werklozen en goede krachten krijgen een kans om een vast contract te verzilveren bij de bekende bouwondernemer.

LDN

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio