Radio FG naar zwevende bar station

Radio FG naar zwevende bar station

Radio FG naar zwevende bar station

Print
In de zwevende bar in het Centraal Station aan de kant van het Kievitplein komen radiostudio’s en een nieuw café. Restaurant Matiate trok weg omdat de zaak niet rendabel bleek.

Central Studio wordt de naam van zowel de bar als de radiostudio’s, die in de loop van september hun deuren openen. “We zitten nu met onze studio’s in de Londenstraat, maar we waren op zoek naar een locatie die zichtbaarder was”, vertelt Bart Van de Vel van Radio Fashion & Glam. “We willen hier echt een multimediahotspot van maken. Aan de gevel komt er ook een grote elektronische banner met nieuws. En we willen hier showcases gaan geven van bekende artiesten.”

Omdat de bar een volledige glasconstructie is, wordt Central Studio eigenlijk een soort permanent glazen huis waar voorbijgangers kunnen zien hoe er radio gemaakt wordt. “Belangrijk verschil is wel dat wij er niet wonen”, lacht Bart Van de Vel. “Een ochtendprogramma hebben we ook nog niet, maar dat ligt wel in de planning. Ongeveer een maand na ons komt ook R&B zender Radio Stad erbij.”

Het cafégedeelte zal worden gerund door Johri Abderazak, die nu bij Noxx werkt. Eten wordt er voorlopig niet geserveerd. “Er zijn genoeg eetzaken in deze buurt”, legt hij uit. “Maar er komt een hele mooie bar waar zowel treinreizigers als andere mensen iets kunnen komen drinken. Als er iets georganiseerd wordt in het station, zal ik ook zeker open zijn.”

Maaike Floor
Foto Dirk Van de Velde

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio