Modewereld bejubelt Dior-debuut Raf Simons

Modeontwerper Raf Simons uit Neerpelt maakte maandag in Parijs zijn couturedebuut voor Christian Dior. Meteen een schot in de roos. Een greep uit de lovende reacties wereldwijd.

Lees ook: Raf Simons triomfeert in Parijs (fotoalbum)

Donatella Versace in Vogue "Voor de show kon ik me moeilijk voorstellen wat Raf bij Dior zou doen. Maar vanaf het eerste moment klopte het plaatje volledig."

Alber Elbaz in The Guardian "Het was absoluut poëtisch. Het was de perfectie. Vandaag vond een prachtig huwelijk plaats tussen een ontwerper en een modehuis."

Diane von Furstenberg op Twitter "Raf Simons did a SUPERB Dior show! Very DIOR! Another talented Belgian! Love Diane"

Lucinda Chambers, fashion director van de Britse Vogue "Het was een mooie hommage aan Dior. Een mix van modern, strak en onverwacht. Raf trok perfect de lijn tussen zichzelf zijn en Dior respecteren. I loved it."

Marc Jacobs in WWD "De collectie was magnifiek!"

Bernard Arnault, CEO van Louis Vuitton Moët Hennessy (dat ook Dior omvat) in WWD "Ik wilde geen overhaaste beslissing nemen. Het was een kwestie van de juiste man te kiezen voor deze job, en Raf stak met hoofd en schouders boven de rest uit. Het grootste talent van dit moment voor het beste modehuis ter wereld."

Amy Larocca van New York Magazine "Het wordt nu heel eenvoudig om Dior opnieuw als een pionier en het toonbeeld van mode te beschouwen."

Foto AFP

Nu in het nieuws