Buurt Edmond de Grimbergheplein kreunt onder overlast hangjongeren

De buurtbewoners van het Edmond de Grimbergheplein zijn de overlast meer dan beu. "Rondhangende jongeren zorgen voor heel wat agressie. Onze kinderen laten we niet meer buiten spelen. En de politie doet weinig", klinkt het.

jatimmermans

Het Edmond de Grimbergheplein werd onlangs nog opgeknapt. Omdat het plein er wat troosteloos bijlag, kwamen de buurtbewoners in actie. Het plein werd veilig afgesloten zodat kinderen er veilig zouden kunnen spelen. De gemeente plaatste er enkele sport- en speeltoestellen en het nodige groen werd geplant.

"Wij zijn slachtoffer van ons eigen initiatief", klinkt het nu bij de buurtbewoners van het plein. Het recente voetbal- en basketbaltoestel werd al snel ingepalmd door allerlei jongeren die hier niet thuishoren. De jongeren hebben hier letterlijk iedereen weggepest en terroriseren met hun gedrag nu de buurt.

Politie

We hebben al enkele keren de hulp ingeroepen van de politie, maar daar wordt laconiek geantwoord: "het is wel een speelterrein natuurlijk". Het is straf dat die gasten hier na 23u lawaai mogen maken. Maar als wij dat doen, krijgen we gegarandeerd een boete", vertellen de buurtbewoners die liever niet met hun naam in de krant komen uit angst voor represailles. "Ja hoor, wie er maar iets van zegt, vindt zijn of haar auto terug met krassen of platte banden."

Volgens de buurtbewoners hebben ze al alles geprobeerd om de overlast tegen te gaan. "Wanneer je op een vriendelijke manier iets vraagt, word je uitgelachen en nadien uitgescholden voor het vuil van de straat. Inmiddels zijn de speeltoestellen deels afgebroken en zijn er van de acht banken nog twee intact, allemaal het gevolg van vandalisme.

Jan BOEY

Foto Joris Herregods

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio