Cambio verdubbelt netwerk in Antwerpen

Cambio verdubbelt netwerk in Antwerpen

Cambio verdubbelt netwerk in Antwerpen

Print
Autodeelorganisatie Cambio wil tegen juli volgend jaar zijn netwerk in Antwerpen meer dan verdubbelen. In elk Antwerps district moeten deelauto’s op wandel- of fietsafstand beschikbaar zijn.

Cambio maakte zijn plannen dinsdag bekend bij de opening van een nieuwe standplaats nabij het MAS. Dit jaar zullen ook enkele elektrische wagens opgenomen worden in het Antwerpse wagenpark.

Zes jaar nadat Cambio in Antwerpen zijn opwachting maakte, telt de organisatie 1100 Antwerpse gebruikers. Op dit ogenblik kunnen zij terecht op vijftien ophaalpunten met in totaal vijftig wagens van allerlei types. De komende maanden komen er standplaatsen bij in onder meer Deurne, Antwerpen-Noord en Borgerhout.

Volgens Cambio worden de wagens voornamelijk gebruikt voor kleine boodschappen, uitstapjes en familiebezoeken. “Het is financieel echt interessant voor wie weinig met de auto rijdt”, legt woordvoerder Geert Gisquière uit.

Cijfers wijzen erop dat een deelauto parkeerruimte vrijmaakt voor twaalf normale wagens. Het hele Antwerpse Cambio-wagenpark is op die manier nu al goed voor een besparing van 1,7 voetbalvelden aan parkeerplaatsen.

Foto Belga

.

Nu in het nieuws