Bonheiden geniet voorrang op gebruik Nekkerpool

Bonheiden geniet voorrang op gebruik Nekkerpool

Bonheiden geniet voorrang op gebruik Nekkerpool

Print
Mechelen - Een Mechelaar zal voor een zwembeurt in het nieuwe Nekkerpool 4 euro betalen, een inwoner uit Bonheiden maar 3 euro. De gemeente draagt bij aan de kosten voor de uitbating. De stad Mechelen doet dat niet.

De gemeente Bonheiden had zich in 2009 reeds geëngageerd om in te staan voor 15 procent van de kosten voor de uitbating, of een bedrag van 75.000 euro per jaar op een totale exploitatiekost van een half miljoen euro. Deze regeling geldt voor drie jaar en gaat in op 1 januari 2013. Gedeputeerde Rik Röttger (sp.a): "In ruil voor haar tussenkomst in de exploitatiekost krijgt de gemeente Bonheiden rechten op het gebruik van het zwembad. Zo krijgt ze niet alleen voorrang bij de toebedeling van de schoolzwemuren tijdens de schooldagen. Scholen, verenigingen én inwoners krijgen in ruil ook een fikse korting op het toegangsticket."

De stad Mechelen zou oorspronkelijk 350.000 euro per jaar bijdragen, maar ziet daar nu van af. Voor Mechelen werkt de provincie nu met een derdebetalersregeling. Dat is geen partnerschap, maar een afspraak over de betalingen. Zo betaalt een Mechelse leerling 2 euro om te zwemmen. Daarvan factureert de provincie 1,30 euro rechtstreeks aan de scholen. De stad past 70 cent bij. "Een leerling uit Bonheiden betaalt 1 euro. Scholen van de participerende gemeente hebben voorrang bij de invulling van de zwemuren", stelt gedeputeerde Rik Röttger.

Een Mechelse vereniging betaalt 6 euro per uur voor een baan in Nekkerpool. De stad past 2,50 euro bij. "Verenigingen uit Bonheiden betalen ook 6 euro, maar zij genieten voorrang bij het invullen van zwemuren. Iemand uit Bonheiden zal 3 euro betalen om te zwemmen. Wie uit een andere gemeente komt, legt 4 euro neer."

SVH
Foto GVA

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio