Seks & Relaties

"Kussen op eerste date schaadt reputatie vrouwen"

Print

Kussen op eerste date schaadt reputatie vrouwen

Vrijdag 6 juli is uitgeroepen tot Internationale Kusdag, maar hoe zit het met het kusgedrag van singles? Wordt er nog gekust op een eerste date? Online datingbureau Parship vroeg het aan zijn leden.

34% van de vrouwen vindt kussen op een eerste date not done. Reden? Ze willen niet te 'gemakkelijk' overkomen. Mannen hebben daar minder problemen mee, slechts 10% ziet graten in een kus op het eerste afspraakje.

Wanneer het komt tot een eerste kus? Daarbij wordt vooral op het gevoel afgegaan. Meer dan de helft van de mannen neemt het initiatief om zijn date te kussen als het gevoel goed zit tijdens de date en als ze merken aan de lichaamstaal van vrouwen dat ze ervoor openstaan. Ook 29% van de vrouwen ziet dit als de ideale beëindiging van en date. 19% van de dames kiest daarbij voor een voorzichtige kus op de mondhoek, om de man naar meer te doen snacken. Die tactiek lijkt echter niet bij heel veel mannen aan te slaan. Slechts 8% van de mannen vindt zo'n kus gepast.

"Een kus is nog altijd iets anders dan tussen de lakens duiken. Wanneer je kijkt naar de mening van mannen hierover, vinden ze dat een kus best wel kan. Meer nog… ze zeggen dat wanneer een vrouw hen kust op een eerste date, ze net meer zin hebben in een tweede. De mannen uit deze enquête hebben gelijk: je kan perfect zien aan de lichaamshouding of kussen kan of niet. Wanneer het afscheidsmoment er komt en je komt wat dichterbij en ze zet geen stap achteruit, dan ben je al op de goede weg. Wanneer ze dan ook nog eens naar je lippen kijkt of ze doet haar ogen een beetje dicht, mag je zeker je lippen de op de hare drukken. Dus kussen op het einde van een eerste date? Ja!", is het advies van singlecoach Mieke Mievis.

Photo News

NIET TE MISSEN