Citibank lokt klanten met 200 euro

Citibank lokt klanten met 200 euro

Citibank lokt klanten met 200 euro

Print
Citibank pakt uit met een zichtrekening waarop de bank zelf meteen 200 euro belooft te storten. Wie de kleine lettertjes slecht leest, mag de 200 euro vaarwel zeggen en riskeert 48 euro beheerskosten per jaar. Dat schrijft een krant van De Persgroep.

"Kies deze zomer voor méér", maakt Citibank reclame. "Trakteer uzelf op een gratis zichtrekening. Daar kunnen wij nog eens 200 euro bovenop doen! " De actie loopt nog tot 31 augustus.

Na het uitpluizen van de voorwaarden oogt het plaatje minder rooskleurig. De klant moet zijn maandelijkse inkomsten (loon, pensioen of uitkering) van minstens 1.250 euro op de rekening domiciliëren. De "bonus" van 200 euro wordt op de rekening gestort na ontvangst van de eerste maandelijkse inkomstenstorting. Maar vooral: hij moet maken dat zijn spaargelden en beleggingen bij Citibank over een jaar minstens 10.000 euro bedragen.

Wat als dat laatste niet lukt? "Dan behoudt de bank zich het recht voor om de toegekende voordelen te wijzigen en wordt een maandelijkse beheerskost van 4 euro toegepast", staat in de kleine letters.

Reactie Citibank


Citibank nuanceert. Volgens het aanbod krijgt de klant 200 euro van de bank als hij maandelijkse beroepsinkomsten van minimaal 1.250 euro via domiciliëring op de rekening laat storten. "Het bedrag van 200 euro is definitief verworven en wordt op de rekening gestort na ontvangst van de eerste maandelijkse inkomstenstorting", zegt de bank in een persbericht.

Over de beheerskosten zegt Citibank dat die niet retroactief worden toegepast. De rekening is het eerste jaar sowieso gratis. Als het totaal van de tegoeden van de klant bij de bank na dat jaar géén 10.000 euro bedraagt, dan wordt vanaf dan 4 euro beheerskosten per maand aangerekend. "Deze beheerskosten zijn in lijn met de heersende tarieven op de markt", luidt het.

Foto Photo News

.

Nu in het nieuws