VVV De Tasberg krijgt subsidies voor ‘Toeristische Poort’

VVV De Tasberg krijgt subsidies voor ‘Toeristische Poort’

VVV De Tasberg krijgt subsidies voor ‘Toeristische Poort’

Print
Essen - VVV De Tasberg krijgt subsidies van Toerisme Vlaanderen voor ‘Toeristische Poort’.
Daarmee kan Essen verder uitgroeien tot een toeristische toegangspoort voor de omliggende gebieden.

“Uit de 186 subsidie aanvragen die werden ingediend bij Toerisme Vlaanderen voor uiteenlopende projecten, werden er 80 goedgekeurd,” vertelt medewerkster Petra Uytdehaag. “VVV De Tasberg viel ook in de prijzen en krijgt €67.193 subsidie, ofwel 60% van het ingediende project van €112.000.”

Het dossier omvat drie onderdelen. Langs het wandel- en fietsnetwerk worden 14 extra banken en 9 picknicktafels geplaatst. “Toeristen die Essen aandoen melden ons regelmatig dat er te weinig rustplaatsen op de routes zijn”, zegt Petra. “Daar kan nu iets aan gedaan worden.”

Een ander project wordt het pleintje tussen De Tasberg en het nieuwe onthaalcentrum van het Karrenmuseum. Deze ruimte wordt opnieuw ingericht om zo een gezellig infopleintje te creëren waarop o.a. informatieborden, rustbanken, oplaadpunten voor elektrische fietsen, een fietsenstalling en een drinkfonteintje worden geplaatst.

Het laatste project omvat een onthaalpleintje voor de bezoekers van Grenspark De Zoom/Kalmthoutse Heide. Dit pleintje komt er ter hoogte van de Huybergsebaan en de Velodreef. We voorzien daar o.a. een schuilhuisje, een toilet, een autoparking, fietsenstalling, picknicktafels en informatieborden. Van hieruit kan men via ’t Sluiske vertrekken voor een wandeling in de Kalmthoutse Heide.

"Ten slotte werd er ook nog een extra toekenning van Toerisme Vlaanderen toegekend. Hiermee gaan we wandel- en fietsroutes maken die gebaseerd zullen zijn op het thema ‘turf’, en die vervolgens te downloaden zijn op een GPS of smartphone," aldus Petra nog.

MaTi

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio