Op valreep toch sociaal plan voor Crown Deurne

Donderdag vallen bij 305 werknemers van Crown in Deurne de ontslagbrieven in de bus. Aan de vooravond daarvan is toch nog over een sociaal plan onderhandeld. De werknemers oordelen daarover vandaag.

ikerremans

Wat wekenlang niet lukte en zelfs ontaardde in zware beschuldigingen over en weer én de inzet van gerechtsdeurwaarders, bleek dinsdag dan toch mogeljk. Op een ‘geheime locatie’ in het Antwerpse (het Radissonhotel op het Astridplein) gingen vakbonden en bedienden van de verpakkingsfabriek Crown in Deurne ‘s ochtends om 9u rond de tafel zitten.

Na zes uur onderhandelen kwam er dan toch witte rook. Voor de arbeiders was er blijkbaar een akkoord bereikt om woensdagochtend een voorstel van de directie voor te leggen op een algemene vergadering. Over de inhoud wilde het gemeenschappelijk vakbondsfront niets kwijt.

Op hetzelfde ogenblik zaten de bediendenvakbonden samen met de directie. Ook daar leek men dezelfde richting uit te gaan. “We beraden ons over een tekst”, aldus secretaris Guy Vertommen van de socialistische bediendenbond BBTK.

Het tijdskader waarin het overleg toch van start ging was duidelijk. Volgens Vertommen zal Crown donderdag ‘onvermijdelijk’ 305 van de 322 werknemers ontslaan. Volgens directeur Luc Bosschaerts was de hele dag de “sfeer zeer constructief”. “Er is geen rancune na een toch wel turbulente periode. We zijn onze voorstellen aan het finetunen.”

Paul Verbraeken Foto Wim Hendrix

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio