Jelle Vanendert: "Beste benen van deze Tour"

Jelle Vanendert: Beste benen van deze Tour

Jelle Vanendert: "Beste benen van deze Tour"

Print
Dagelijks schrijft renner Jelle Vanendert een column over zijn Ronde van Frankrijk.

Het regende vandaag valpartijen. Bij die net voor de finishlijn was ik niet betrokken, bij die waarbij Rojas zijn sleutelbeen brak bijna wel. Ik fietste in het wiel van Andre Greipel toen het gebeurde.

Rojas bleef met zijn wiel tegen de borduur plakken. Greipel hing al helemaal scheef, maar dan bleek dat hij ooit aan veldrijden deed. Heel behendig trok hij zich weer recht en bleef ook ik overeind. De taferelen op dat moment waren heel bizar: links en rechts van ons gingen ze neer en wij laveerden er tussendoor.

Ik had mijn beste benen van deze Tour. Elke dag gaat het beter, elke dag komt er een betere tinteling op mijn spieren. Het is voorzien dat ik als de cols er aankomen op mijn best ben. Ik denk dat het gaat lukken.

Vandaag fietste ik in elk geval al met overschot, ook op de laatste klim. Eventueel had er meer ingezeten dan mijn vijftiende plaats maar er was afgesproken dat we Andre opnieuw zouden lanceren.

Dat is de keuze die je maakt. En eens zo’n beslissing genomen, ga je ervoor. Alleen was de klim een ietsje te lang om hem zijn ding te laten doen. Ik denk zelfs dat de helling ervoor hem al de das omdeed. Daar zakte hij er een beetje door.

Ikzelf bolde met een goed gevoel over de streep. Ik schoof met de 53x16 omhoog. Als me dat lukt, weet ik dat dat ik dieper en dieper kan gaan. Aan mijn maximale pols zat ik niet.

Jelle

Lees de volledige column van Jelle Vanendert elke dag in uw krant.

Meer sportnieuws