Jongetje dat uit raam viel aan beterhand

Print

Jongetje dat uit raam viel aan beterhand

Essen - Het gaat goed met Erik Hovhannisyan, het tweejarige jongetje dat afgelopen weekend uit een raam in Essen viel. “Jean-Pierre heeft zijn leven gered”, reageren Eriks ouders.

“Erik heeft geen enkele breuk, zelfs geen schrammetje overgehouden aan zijn val door het open raam” vertelt zijn mama Lilit Malkasyan. “Hij heeft enkel een kleine schaafwonde achter zijn oortje. Voor de rest zie je niets aan hem. Maar ook al heeft hij niets gebroken, zijn kleine hoofdje heeft de val wel moeten opvangen.”

“Rechtzitten gaat nog niet. Ook fel licht kan hij niet verdragen. Medicatie en vocht worden nog via een infuus toegediend, maar we zijn al lang blij dat hij aan de beterhand is en niet meer op de afdeling intensieve zorgen ligt.”

Hartmassage

Dat Erik zo snel herstelt, heeft alles te maken met het alerte optreden van Jean-Pierre Bocken. Hij wandelde zaterdag net café Onder Den Toren uit, op het moment dat Erik naar beneden tuimelde. Jean-Pierre aarzelde niet, luisterde meteen of het jongetje nog ademde en begon afwisselend mond-opmondbeademing en hartmassage toe te passen.

“Erik is een heel levendig kind. Hij zit geen twee minuten stil en we houden hem altijd nauwlettend in het oog. Toch is hij even aan onze aandacht ontsnapt, met alle gevolgen van dien”, zuchten papa Edgar en mama Lilit. “Wij zijn Jean-Pierre dan ook ontzettend dankbaar voor zijn dappere optreden. Dankzij hem heeft Erik het gehaald."

Het Armeense gezin heeft ondertussen al telefonisch contact gehad met Jean-Pierre. Beide families zullen elkaar later ook ontmoeten. Maar voorlopig wachten Jean-Pierre en zijn vrouw daar liever nog eventjes mee. “We moeten het gebeuren eerst nog verwerken”, klinkt het bij de familie Bocken. “Later zullen we Erik en zijn familie zeker gaan opzoeken in het bijzijn van mensen van slachtofferhulp.”

MARGO TILBORGHS

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio