Vijf buitenlandse alpinisten komen om in Zwitserland

Vijf buitenlandse alpinisten komen om in Zwitserland

Vijf buitenlandse alpinisten komen om in Zwitserland

Print
Vijf buitenlandse alpinisten kwamen dinsdag om het leven bij een ongeval op de Lagginhorn. Het zou om Duitse toeristen gaan.

De Lagginhorn, een berg van 4010 meter hoog, ligt in het kanton Wallis (Valais). Daar kwam dinsdag een groep bergbeklimmers in de problemen.

Een van hen voelde zich niet goed en bleef achter, terwijl de andere vijf naar de top klommen. Toen ze opnieuw afdaalden, vielen ze omstreeks 13u enkele honderden meters omlaag.

De bergbeklimmer die achterbleef, sloeg alarm. De hulpdiensten konden enkel het overlijden van de vijf vaststellen. Volgens woordvoerder Jean-Marnet Bornet van de kantonnale politie van Valais is de oorzaak van het ongeval niet bekend.

Volgens de krant Blick zijn de dodelijke slachtoffers Duitsers uit de regio-Berlijn. De politie wilde nog niets zeggen over de identiteit van de slachtoffers vooraleer ze geïdentificeerd zijn en hun families zijn ingelicht. “Wij hebben weinig informatie. Wij weten niet of zij aan elkaar waren vastgebonden en over welk materieel zij beschikten”, aldus Bornet in de krant Le Nouvelliste.

Woordvoerder Pierre Mahey van de gidsen van Zwitsers Romandië sluit een lawine “op het eerste gezicht” uit. Het is het ergste bergbeklimmingsongeval in Zwitserland dit jaar. In 2011 zijn in het land 29 buitenlandse alpinisten omgekomen.

Archieffoto AP

.

Nu in het nieuws