Clijsters heeft scheurtje in buikspieren, Spelen niet in gevaar

Clijsters heeft scheurtje in buikspieren, Spelen niet in gevaar

Clijsters heeft scheurtje in buikspieren, Spelen niet in gevaar

Print
Gisteren raakte bekend dat Kim Clijsters wel degelijk een scheurtje in de buikspieren heeft opgelopen. “Ze heeft drie matchen met een scheurtje van 1,2 cm gespeeld”, bekent coach Carl Maes. “Maar de Spelen zijn niet in gevaar!” benadrukt fysiektrainer Sam Verslegers.

Clijsters heeft wel degelijk een scheurtje in de buikspieren. Dat had ze na Rosmalen al, maar dat werd tien dagen lang verzwegen. Er werd telkens gezegd dat het om een verrekking ging. “Toen we in Wimbledon aankwamen, heeft Kim meteen een echo laten maken. Daar was een scheurtje van een halve centimeter op te zien”, vertelde Sam Verslegers. "De Spelen komen hoe dan ook niet in gevaar."

“Na de eerste ronde tegen Jankovic is die blessure verergerd. Maar daarna is het stabiel gebleven. Klinisch zelfs wat verbeterd. Deze blessure is ook anders dan die vorig jaar in Toronto (toen was ze de rest van het seizoen out, nvdr). Het is wel aan dezelfde kant, maar ietsje hoger. De scheur was toen ook groter: bijna zes centimeter.”

Lichaam sputtert

Clijsters sukkelt het laatste anderhalf jaar van de ene blessure in de andere. En dat weegt op haar team. “Natuurlijk is het veel plezanter als alles van een leien dakje loopt”, vertelde Verslegers. “Maar de realiteit is zoals ze is. Kim zit in de herfst van haar carrière. En daarin sputtert haar lichaam nogal eens. Maar Kim kan je niets verwijten. Wat ze moet doen, doet ze ook. Ondanks al die tegenslagen is Kim nog steeds gemotiveerd om terug te komen. Voor wie weet nog twee mooie pieken...”

JüS
Foto Photonews

Meer sportnieuws