UA neemt buitencampussen onder handen

UA neemt buitencampussen onder handen

UA neemt buitencampussen onder handen

Print
De voorbije tien jaar werden in en rond de Stadscampus van de Universiteit Antwerpen meerdere grote uitbreidings- en vernieuwsprojecten gerealiseerd. Zo werd de reusachtige aula Rector Dhanis opgetrokken en vond de faculteit Politieke en Sociale Wetenschappen in de Sint-Jacobstraat onderdak in het gloednieuwe complex Meerminne. Met de eerste steenlegging van het zogenaamde Gebouw I op de Campus Middelheim gaf rector Alain Verschoren dinsdag het startschot van een reeks grootschalige operaties die nu van start gaan op de buitencampussen.
Naast het Gebouw I krijgt de Campus Middelheim binnen enkele jaren ook een nieuw restaurant en wordt er plaats gemaakt voor een campusplein. Op de aangrenzende Campus Groenenborger verrijst dan weer Gebouw Z. "Dat wordt de thuishaven van onze nieuwe Faculteit Toegepaste Ingenieurswetenschappen", legt de rector uit. "Het gebouw zal onderdak bieden aan labo's, bouwateliers, onderzoeksruimten, pc-klassen en burelen."

Ook op de Campus Drie Eiken in Wilrijk verandert er de volgende jaren heel wat. Zo liggen momenteel de plannen voor Gebouw O op tafel. Dat onderwijsgebouw zal acht auditoria, twee microscopiezalen, een practicumzaal, de bioruimte en de reprografie omvatten.

De universiteit stoomt zich klaar voor de toekomst. Een capaciteitsuitbreiding dringt zich daarbij op, want de komende jaren zal een aantal hogeschoolopleidingen worden ondergebracht in de universiteitsgebouwen. Dat levert tegen 2016 zo'n vierduizend studenten extra op.

Lees meer over de toekomstplannen van de Universiteit Antwerpen in de Metropooledities van Gazet van Antwerpen.

Ruben Aerts
Foto Frederik Beyens

.

Nu in het nieuws