Vier jaar wachten op sociale huurwoning

Wie in Bonheiden een sociale woning wil huren, moet daarvoor gemiddeld vier jaar wachten. Dat is met voorsprong de langste wachttijd in de Mechelse regio.

Christof Willockx

Uit cijfers die werden opgevraagd door Vlaams parlementslid Liesbeth Homans (N-VA), blijkt dat de gemiddelde wachttijd voor een sociale huurwoning in de regio-Mechelen meer dan twee jaar bedraagt. In Bonheiden is de situatie nog veel erger. Kandidaten voor een sociale huurwoning moeten daar gemiddeld vier jaar wachten.

Volgens voorzitter Kristina Verhoye (foto) van de Duffelse Volkswoningen, een maatschappij die ook actief is in Bonheiden, is het aanbod aan sociale woningen in Bonheiden niet groot. "Die achterstand is historisch gegroeid.

In Bonheiden wonen veel rijkere mensen. De sociale huisvesting moet zijn weg hier nog vinden. Het is ook zo dat de meeste sociale huurders uit Bonheiden graag in hun eigen gemeente blijven wonen. Er komen dus niet zo snel nieuwe woningen vrij. In 2013 bouwen we wel zeventien nieuwe sociale woningen in een oude kloosterwoning in de Zwarte Leeuwstraat. Er worden ook ruimtelijke uitvoeringsplannen uitgeschreven voor nog meer sociale woningen."

Volgens het OCMW worden er tegen 2020 in Bonheiden zeker 125 sociale woningen bijgebouwd.

CWil

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio