Ex-schepen Erwin Pairon op stadslijst

Ex-schepen Erwin Pairon op stadslijst

Ex-schepen Erwin Pairon op stadslijst

Print
De stadslijst waarmee de sp.a van burgemeester Patrick Janssens en CD&V in Antwerpen naar de kiezer trekken, krijgt er een opvallende kandidaat bij. Groen-gemeenteraadslid en voormalig schepen van onder meer Ruimtelijke Ordening en Milieu, Erwin Pairon, zal als onafhankelijke een plaats krijgen op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt op het lokale partijbestuur van sp.a.

Volgens sp.a Antwerpen waren er al een tijdje gesprekken aan de gang. De 59-jarige Pairon kreeg eerder al te horen dat er op de lijst van Groen geen prominente plaats voor hem meer was weggelegd.

Zelf schreef hij dat toen toe aan zijn "beleidsopbouwende" houding ten opzichte van het Antwerpse stadsbestuur in de gemeenteraad, terwijl Groen de voorbije jaren in de oppositie zat. Pairon wil nu "vanuit een positieve en constructieve instelling" een bijdrage leveren aan de stadslijst.

"Het elan waarmee de stad erop vooruit is gegaan de laatste jaren mag volgens Pairon niet stilvallen en zeker niet teruggedraaid worden", klinkt het bij sp.a. "Als schepen heeft hij daar in het verleden ook zijn steentje toe bijgedragen. Ook vanuit de oppositie heeft hij wat hij als positieve evoluties zag, altijd gesteund."

Huidig burgemeester en lijsttrekker Janssens vindt de toetreding van Pairon als onafhankelijke 'groene' een versterking van het partij-overstijgende karakter van de stadslijst. Welke plaats Pairon precies krijgt, werd nog niet bekendgemaakt.

Foto: Erwin Pairon

Foto WH

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio