Egyptisch restaurant Isis viert tienjarig bestaan

Grill-Restaurant-Pizzeria Isis vierde op 1 juli zijn 10-jarig bestaan. Gastheer Mahmoud Mabrouk stelt met enige trots zijn hernieuwde zaak voor.

Tilborghs Margo

“We hebben eerst een zaak gehad in de Stationstraat vlakbij het station. Later zijn we verhuist naar dit pand in Wildert. Voordien was hier grill-restaurant ‘De luie hoek’, misschien weet u dat nog wel. Wij werken hier met z’n drieën: mijn broer, mijn vrouw en ikzelf.”

Tagin van moeder Galila

Mahmoud is afkomstig van de Egyptische hoofdstad Caïro. De typische Egyptische gerechten ontbreken dan ook niet op de menukaart.

“Traditionele gerechten zijn tagin, shoarma en pitta, maar onze specialiteit is toch de 'tagin met erwten en wortelen' en de 'tagin met sperziebonen'. Deze gerechten heb ik leren klaarmaken van mijn moeder en zijn dan ook enkel bij ons verkrijgbaar. Het geheim zit hem in de saus. Je moet ze maar eens komen proeven. Buiten de typische Egyptische gerechten bieden we ook de Italiaanse keuken aan.”

“In Egypte heb ik rechten gestudeerd en was ik advocaat.

Door omstandigheden ben ik in Nederland terecht gekomen en daar heb ik dan een koksopleiding gevolgd. En ik moet zeggen dat ik mijn vak met liefde en plezier doe”, vertelt Mahmoud. “Ik heb nog een broer en zus en een tante in Egypte.

Soms heb ik wel eens heimwee naar Egypte maar wanneer ik daar dan weer op vakantie ben verlang ik toch weer naar België. We hebben drie kinderen en ook voor hen hebben we de keuze gemaakt om in België te blijven.”

Integratie

“Wildert is een klein dorp en wanneer je hier als buitenlander komt wonen kijken mensen je toch vreemd aan. Maar ik heb altijd gewerkt en mijn zaak heeft succes. Ik spreek de taal en kan goed contact leggen met de mensen. Dat wordt toch als positief ervaren. Tenslotte is iedereen ambassadeur voor zichzelf.

Wanneer je goed bent voor de mensen, zijn mensen ook goed voor jou. Wat je geeft, krijg je ook terug. Ik ben dus een tevreden mens”, zegt Mahmoud nog.

MaTi
Info: Grill-Restaurant-Pizzeria Isis, Kalmthoutsesteenweg 186, Wildert-Essen, 03.677.29.40
Gesloten op maandag


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio