Op missie met Artsen Zonder Vakantie: Verpleegster

Recent trokken journalist Marijn Sillis en fotograaf Patrick Hattori met een team van Artsen Zonder Vakantie op missie naar Burkina Faso. Zowel in de krant als op de website brengen ze deze week dagelijks verslag uit. Vandaag: een babbel met verpleegster Annemie.

jatimmermans

"Ik heb hier op één dag meer touche dan op een gans jaar in België", lacht Annemie. "Alle mannen willen met me trouwen." En geef ze eens ongelijk - die mannen, welteverstaan. Moesten wij op onze werkvloer plots een exotische, jofele verschijning aan onze zij krijgen, we zouden haar ook ten huwelijk vragen. Daarom niet met een geit en een groots dorpsfeest, en zonder er aan toe te voegen "dat we onze eigen vrouw dan wel op straat zouden zetten." Maar toch.

De plaatselijke verplegers plagen de bevallige Antwerpse dan ook graag, als het kan: "Ah, Annemie, twee keer 'n'. Niet anemie, bloedarmoede - oef." Het is het beste bewijs dat ze de plaatselijke chouchou is. Terecht ook: ze lacht zonder te giechelen, ze hoedt zorgzaam zonder te werken.

En 's avonds, dan drinkt ze samen met haar collega's-voor-twee-weken steevast haar Flag, het plaatselijke pintje. Op missie gaan, lijkt ze dan onbewust duidelijk te maken, kan ondanks alle miserie ook amusant zijn. En het leven, wie had het ooit gedacht, plezierig.

Lees alles over de missie van Artsen Zonder Vakantie vandaag en de rest van de week in de krant.

Bekijk hier al een kort filmpje:

MASI

Foto Patrick Hattori

MEER OVER Burkina Faso

Nu in het nieuws