Spooronderdoorgang Mechelsebaan gaat tot september dicht

De doorgang onder de spoorwegbrug op de Mechelsebaan in Duffel is volledig afgesloten van maandag 2 juli tot midden september.

Van Rompaey Chris

"Eerst zal Eandis daar de middendrukgasleiding vervangen die op 21 januari bij eerdere graafwerken werd beschadigd. Aansluitend zal dan de nieuwe spoorbrug (kant Duffel) worden gebouwd. Daarmee is de voorlaatste fase in de vernieuwing van alle spoorbruggen in Duffel ingezet. In de laatste fase zal het voorlopige spoor in de Hermansstraat en het laatste restant van de oude spoortunnel aan de A. Stocletlaan worden afgebroken. Op dat ogenblik zal de tunnel een laatste keer kortstondig worden afgesloten", zegt schepen van Openbare Werken Luc Wuyts (CD&V).

Door de werkzaamheden die nu op de Mechelsebaan plaatsvinden, wordt het gemotoriseerd verkeer omgeleid langs de R6 en de E19 (afrit Rumst). Fietsers kunnen rijden via de Varestraat, Goorboslei, Stationsstraat en verder richting kruispunt De Vier Wegen.

De bus naar Mechelen (lijn 550) volgt de omleiding via de Naalstraat, Duffelstraat, Brede Heide, Stationsstraat, spoorwegbrug en Hertstraat. In de richting van Lier geldt de omgekeerde omleiding. De haltes Dijkstaplei, Spoorwegtunnel en Varestraat worden tijdelijk niet bediend. Vervanghaltes zijn er ter hoogte van de Goorboslei en de Brede Heide in Sint-Katelijne-Waver.

Chris VAN ROMPAEY


Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio