Eric Van Rompuy 'gedegouteerd' door N-VA en sp.a

Na sp.a en N-VA betreedt ook CD&V'er Eric Van Rompuy de politieke arena met enkele forse uithalen aan het adres van de Vlaamse coalitiepartners. Op zijn persoonlijke blog zegt het Vlaams Parlementslid zondag dat de CD&V-fractie "gedegouteerd" raakt over de vele conflicten. N-VA-voorzitter Bart De Wever en sp.a-minister van Onderwijs Pascal Smet krijgen een zeer stevige veeg uit de pan.

jrosquin

"In mijn 27 jaar Vlaams parlement heb ik nooit meegemaakt dat coalitiepartners zo met scherp naar mekaar schieten", luidt het. "Het is al maanden 'koekebak' tussen s.pa en N-VA: Oosterweel, Uplace, miserietaks, onderwijs, e-mails van Lieten en Muyters, de Lijn, enz."

"Ziekelijke profileringsdrang"

Minister Smet beseft volgens de nestor van de Vlaamse CD&V-fractie niet dat onderwijshervormingen breed gedragen moeten zijn. "In de drie jaren dat Smet minister van Onderwijs is, betwist niemand zijn competentie, maar hij heeft die 'ziekelijke' profileringsdrang die hem ongeschikt maakt voor belangrijke hervormingen waar zoveel actoren (elk met hun eigen invalshoek) in het onderwijsveld bij betrokken zijn."

"Electorale strategie"

De Wever "is niet bezig met beleid maar met electorale strategie", vervolgt Van Rompuy. "Minister-president Peeters wordt zijn grote tegenstander in 2014 en een ruziemakende Vlaamse regering, die het gezag van Peeters aantast, komt hem goed uit." Hij hekelt dat hij De Wevers visie enkel via de media te weten komt, en niet in het Vlaams Parlement. "Arrogantie en pretentie", klinkt het, die niet doordringt tot de bevolking, dixit Van Rompuy.

Foto: Belga Eric Van Rompuy

Vastgoed

Jobs in de regio