Antwerpen verwacht eerste nieuwe olifant op 6 juli

Terwijl Kai-Mook en haar familie in Planckendael duizenden fans charmeren, wordt er in de Egyptische Tempel in de Antwerpse Zoo nog steeds hard gewerkt. Sinds 18 juni is de olifantenkudde vertrokken, maar lang blijven de stallen niet leeg. Vrijdag 6 juli verwachten ze daar namelijk hun eerste puberstiertje Budi.

drombouts

Budi is vier jaar geleden geboren in de Zoo van Dublin en komt van daaruit naar de Antwerpse Zoo. Hij is een halfbroertje van Kai-Mook. Alexander is de vader van beide slurfjes.

Op 12 juli komt al de tweede olifant aan in Antwerpen. Ming Jung komt uit Keulen. Hij is vijf jaar. Tegen de herfst wordt Bun, ook vijf, verwacht vanuit de Tbilisi Zoo in Georgië.

Hoe lang de olifantjes zullen blijven, wordt bepaald door het internationaal kweekprogramma. De stamboekhouder beslist namelijk welke dieren waar geplaatst worden tegen de tijd dat ze geslachtsrijp zijn. In de Antwerpse Zoo komen ze enkel puberen. In de natuur zonderen jonge mannetjes zich ook af van de kudde als ze beginnen puberen. Tegen dat ze een jaar of tien zijn, zoeken ze dan opnieuw vrouwtjes op om zich voor te planten.

De Egyptische tempel is intussen verstevigd en de middelste stal wordt de verzorgingsstal. Daar kunnen de dieren getraind en verzorgd worden.

BL

Foto SVDE

Vastgoed

Jobs in de regio