1 / 3

Geen medailles voor Borlée en Zagré

Jonathan Borlée is zaterdag op het EK atletiek in Helsinki vierde geworden in de finale van de 200 meter. Anne Zagré werd later op de avond vijfde in de finale van de 100 meter horden.

drombouts

Borlée finishte op de natte piste in 20.99 seconden, ruim een halve seconde boven zijn persoonlijke record van 20.31. Het goud was voor de Nederlander Churandy Martina in 20.42. Patrick Van Luijk zorgde met een tweede plaats in 20.87 voor een Nederlandse dubbel, voor het brons kon de Brit Daniel Talbot Borlée nog nipt afhouden.

Jonathan paste in Helsinki net als tweelingbroer Kevin Borlée voor de individuele 400 meter, en koos voor de 200 meter om zijn snelheid in de baanronde aan te scherpen met het oog op de Spelen. De Borlées treden zondag wel aan in de finale van de 4x400 meter. Het Belgische kwartet, met Kevin Borlée als slotloper, plaatste zich zaterdag voor de finale met de snelste tijd van alle halvefinalisten.

Zagré

Zagré noteerde een chrono van 13.02 seconden op de 100 meter horden, slechts vijf honderdste trager dan de Wit-Russin Ekaterina Poplavskaya die derde werd. De Turkse Nevin Yanit verlengde haar Europese titel met winst in 12.81, voor een andere Wit-Russin, Alina Talay (12.91).

Zagré had zich eerder zaterdag met een derde plaats in haar halve finale, in 13.08, geplaatst voor de finale. Eline Berings (26) werd vierde in de eerste halve finale, en miste een finaleplaats met slechts 2 honderdste.

Zagré had vorige week haar eigen Belgische record verbeterd naar 12.89 op de meeting in Nijvel, een chrono die ook goed was voor kwalificatie voor de Olympische Spelen.

Foto Photo News

MEER OVER Helsinki

Meer sportnieuws